Applications

       

Gasztroturisztikai fejlesztés az Almalomb-ban

Új helyi előállított termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése a Sakia Kft-nél


Gasztroturisztikai fejlesztés az Almalomb-ban

A Sakia Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a VP6-19.2.1.-61-2-17 kódszámú, Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület – Helyi-térségi szintű öko-, gasztroturisztikai fejlesztések című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:

Az Almalomb Kulináris Kitérő és találkozóhelyet üzemeltető Sakia Kft. által tervezett komplex projekt megvalósításának célja, hogy Hosszúhetény és vonzáskörzetében erősítse a gasztroturizmust, a jelentős helyi kulturális értékekre és hagyományokra támaszkodva. Új szolgáltatás létrehozásával és a meglévő szolgáltatások tovább fejlesztésével a térségben rejlő jelentős turisztikai potenciált (a meglévő természeti adottságokat, a Dallos-Böröcz vízimalom épített örökséget, UNESCO ICOMOS díjas
épületegyüttesünket és kulturális hagyományokat) felhasználva vonzó turisztikai desztináció legyen, az érdeklődők számára.
A projekt középpontjában az Almalomb meglévő kulináris értékeinek tovább fejlesztése áll, amely hozzájárul a vállalkozás versenyképességéhez, rentábilis működéséhez és a meglévő munkahelyek megőrzéséhez. A projekt egészét tekintve újszerű, a térség és a vállalkozás számára egyaránt innovatív gasztroturisztikai szolgáltatások fejlesztését és marketing tevékenységét valósítja meg. A helyi és térségi szintű online és offline marketing csatornákon kívánunk népszerűsítő kampányokat folytatni.
A projekt közvetett célja, hogy a más vállalkozásokkal együttműködve tematikus gasztronómiát érintő programok valósuljanak meg, amelynek infrastrukturális feltételeit jelen projekt biztosítja.

A projekt keretén belül megvalósuló tevékenységek:

  • A Hosszúhetény, Ormándi utca 17-19 ingatlanokon keresztül haladó 109 m2 területű járda új, egységes burkolatot kap.
  • A malom déli oldalán található nyári konyha, terasz és a külön álló rendezvényterem is fejlesztésre kerül a pályázat keretén belül. A nyári konyhába új ülőalkalmatosságok kerülnek beszerzésre és elhelyezésre. A nyitott terasz kihasználtságának növelése érdekében permetfüggöny rendszer kerül kiépítésre. Gyengeáramú fejlesztés keretén belül új wifi és biztonsági kamerarendszer épül ki. ű
  • A vállalkozás új, CATERING szolgáltatásának bevezetéséhez különböző edény szettek (tálak, tányérok, szervírozó fa deszkák, kanalak kerülnek beszerzésre.

A megvalósítás helyszínei:

7694 Hosszúhetény, Ormándi utca 19. 405 hrsz.
7694 Hosszúhetény, Ormándi utca 17. 406 hrsz.

A projekt nettó összköltsége: 7 491 216 Ft
A megítélt támogatás összege: 4 494 728 Ft
A támogatás intenzitása: 60%
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.03.28-2020.03.27.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Új helyi előállított termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése a Sakia Kft-nél

A Sakia Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a VP6-19.2.1.-61-1-17 kódszámú, Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület – A hozzáadott értéket képviselő, illetve ökológiailag előállított helyi termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:

Az Almalomb Kulináris Kitérő és találkozóhelyet üzemeltető Sakia Kft. a projekt keretein belül kíván új, a térség fejlődésének szempontjából hozzáadott értéket képviselő helyi előállítású saját tészta terméket bevezetni és meglévő termékkínálatát fejleszteni. A helyi termékek létrehozásához helyi és rendelkezésre álló erőforrások kerülnek felhasználásra.
A projekt egészét tekintve újszerű, mert a helyben készített saját tészta innováció a vállalkozás számára, mert egy korábban nem gyártott termék fejlesztése és piacra juttatása valósul meg. A gyártásra kerülő tészták saját fejlesztésű receptúra alapján készülnének, valamint helyben kerülnének csomagolásra is. A védőgázos csomagolás eredményeként a szavatossági idő meghosszabbítható és lehetőséget teremt a termék online értékesítésére is. A saját gyártású helyi termékeinket a kereslet alapján elsődlegesen regionális szinten kívánjuk értékesíteni, például Pécsett, Szekszárdon, valamint Kaposváron. A friss tészta tradíciójának újra élesztéséhez online és offline marketing csatornákon kívánunk népszerűsítő kampányokat folytatni.

A projekt keretén belül megvalósuló tevékenységek:

  • Tésztagép beszerzése a hozzá tartozó különböző előtét fejfomákkal.
  • Védőgázos fóliázó/csomagoló gép, mozgató kocsi, thermobox, hűtő akkuk, rozsdamentes indukciós tűzhely, valamint a kész ételek melegen tartásához 2 szintes hőhíd és infra melegítő lámpa beszerzése.
  • Webhely fejlesztése, marketing szolgáltatás igénybevétele.
  • Kötelező kommunikációs és projektmenedzsment szolgáltatás igénybevétele.

A megvalósítás helyszínei:

7694 Hosszúhetény, Ormándi utca 19. 405 hrsz.

A projekt nettó összköltsége: 5 338 822 Ft
A megítélt támogatás összege: 3 203 290 Ft
A támogatás intenzitása: 60%
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.04.02-2020.06.30.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kisfaludy2030

Almalomb Pajta26 Rendezvénytér belsőépítészeti munkálatai és eszközbeszerzése

Projekt azonosító ET-2020-02-033

Elnyert összeg 10.000.000 Ft

 

Sakia KFT Egyéb szálláshely fejlesztése, K57 Apartman

Projekt azonosító TFC-M-1-1-2-2020-00726

Elnyert összeg 2.000.000 Ft

Sakia KFT Egyéb szálláshely fejlesztése Almalomb Apartmanház

Projekt azonosító TFC-M-1-1-.2-2020-00249

Elnyert összeg 6.000.000 Ft

 

Loading Loading